Jedná se o nejstarší syntetické sladidlo. Bylo objeveno v roce 1879. Je 300 až 500 krát sladší než cukr sacharóza. V potravinářství se používá jeho lépe rozpustná sodná sůl - sacharin sodný označovaný kódem E954. Nemají výživnou hodnotu a jen nahrazují cukr jako poživatinu, nikoliv jako potravinu. V těle je poměrně neškodný, poněvadž zvětší části prochází zažívacím traktem nezměněn.
Varianty slova: cukerín, cukeríne, cukerínech, cukerínem, cukerínu, cukerínům, cukeríny
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.