cherimoya

cherimoya

Jsou to zelené plody veliké asi jako menší jablko, pochází z Jižní Ameriky. Pěstovali je už Inkové a dnes se pěstuje všude, kde rostou také pomeranče. Každý plod má téměř bílou dužinu a obsahuje obrovské množství maličkých peciček. Cherimoya je velice bohatá na vitamín C a uhlohydráty. Plody se konzumují ve chvíli, když jejich povrch lehce zmáčkneme a plod povolí našemu tlaku. Je dobré je zkonzumovat co nejdříve, protože se rychle kazí. Když chceme plod připravit ke konzumaci, musíme vydlabat dužinu a odstranit všechny pecky. Ovoce je velice dobré vychlazené a posypané cukrem. Z cherimoyi se připravuje také džem a z její šťávy se vyrábí víno.

Varianty slova: cherimoya

Zatím nebyly nalezeny žádné související recepty. Vy to ale můžete napravit 
přidáním svého receptu
.
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena