Agnostura je hořká žaludeční lihovina, určená k podporování trávení, tedy aperitiv. Bývá nepatrně přislazena. Barva je mírně tmavohnědá. Angostura je vyrobena na bázi třtinového destilátu, bylin a jejím základem jsou výtažky hořkých korových drog -angosturové (Galipea officinalis) a chininové kůry, santalového dřeva.
Autorem receptury na Angosturu bývá označnován Dr. Johann Gottlieb Benjamin Siegert, který se narodil roku 1796. Tento muž byl ve službách vojska. Přes Evropu se dostal do až do Venezuely, kde jako ředitel nemocnice ve města Angostura obhajoval myšlenky Simona Bolívara.
V roce 1824 odtajnil svůj první recept. Tehdy to byly spíše "kapky" na podporu trávení a proti žaludečním potížím než nápoj. Časem byla k jeho překvapení po nápoji velká poptávka (nutně vzrostla výroba). Tehdy ještě Amaro Aromatico se začalo vyvážet do Anglie. Později se teprve vžil název Angostura podle stejnomenného města.
V roce 1867 přenesli Carlos spolu s bratrem Alfredem výrobu na Trinidad. Angosturu si oblíbili jak Alfons XIII., španělský král, tak i anglický král Jiří V. a došlo i na švédský dvůr.
Názory na Angosturu jsou různé. Jisté ale je, že se ve většině drinků a koktejlů přidává na začátku přípravy a žádný profesionál se bez Angostury neobejde.
Angosturu lze nahradit fernetem, ale není to ono. Občas se na trhu vyskytnou angostury, které nejsou originály. Mají nepříjemnou chuť a navíc výrazně zabarvují koktejly, což je nežádoucí. Používá se výhradně k dochucování koktejlů. V obchodech ji můžeme občas najít v odděleních rumu.