Teplé kořeněné nápoje nejen provoní byt, ale navodí i vánoční atmosféru. Nemusí se jednat jen o svařák, co tak zkusit kořeněný punč, nebo snad horký cider?
Kořeněný punč
Na 1 hrníček:
1 dl černého čaje
1 dl vína
0,02 l (malý panák) rumu
1 lžíce čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
2 lžičky třtinového cukru (nebo vanilkového)
plátky pomeranče, citronu nebo mandarinky
1 badyán
celá skořice
4 hřebíčky
Ingredience v hrnci krátce povařte. Když je směs teplá, přidejte víno a ještě krátce nechte prohřát. Punč by neměl bublat (když se začne vařit, ztrácí alkohol).
Horký cider s bourbonem
Na 1 hrníček:
3 dl cideru
1 dl vody
0,02 l (malý panák) bourbonu
1 lžička květového medu
strouhaný muškátový oříšek
4 hřebíčky
Ingredience v hrnci krátce povařte. Když je směs teplá, přidejte bourbon a ještě krátce nechte prohřát. Nápoj by neměl bublat (když se začne vařit, ztrácí alkohol).
A pokud vás zajímají další české zvyky a tradice spojené nejen s Vánoci, sledujte mě na Facebooku a Instagramu .
Jana tvoří blog Češka z Česka, ve kterém najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v České republice, lokální suroviny, využití známých i divokých bylinek, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska. Nechte si připomenout něco z české kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…
Životní cíl: Žít život tak, aby z něj byl příběh, který chci vyprávět.
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena