
Tyto křupavé vafle s jablky se hodí jako sladká snídaně i odpolední svačina ke kafíčku. Krok za krokem si je můžete s námi zkusit připravit.
Na vafle si připravíme 180 g hladké mouky, 1 lžíce třtinového cukru, 300 ml mandlového mléka, 1 lžička kypřícího prášku a 2 lžíce oleje. Na pečená jablka budeme potřebovat 2 jablka, plátek rostlinného másla, 4 lžíce skořicového cukru a vlašské ořechy.

V míse smícháme mouku, cukr a kypřící prášek.

Přilijeme mléko a olej a vyšleháme tekuté těsto.

Vaflovač rozehřejeme a připravené těsto do něj nalijeme a pečeme do křupava.

Jablka nakrájíme na menší kostičky a orestujeme na másle doměkka.

Přisypeme skořici a cukr, který necháme ho rozpustit a a zkaramelizovat a poté už stáhneme ze sporáku.

Hotové vafle zdobíme rostlinným jogurtem a přelijeme pečenými jablky a posypeme vlašskými ořechy.
Recepty na vafle, které by vám neměly ujít:
Jde to i bez vajec a mléka, nevěříte? Zkuste tyto veganské vafle krok za krokem
Snídaně nebyla nikdy jednodušší. K dokonalým vaflím vám bude stačit pouze 5 surovin a navíc nepotřebujete k přípravě váhu. Pojďte si s námi připravit křupavé a nadýchané vafle krok za krokem.
Recepty do sbírky: Oblíbené domácí vafle 10x jinak
Připravte si tuto původně belgickou pochoutku na 10 způsobů. Snídaně, kterou potěšíte nejen děti. Chutnají božsky se šlehačkou, čerstvým ovocem, marmeládou, čokoládou i medem.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena