Belgické vafle

Základní recept na pravé belgické těsto na lahodné vafle.


4.215x
10 min
1×

Postup přípravy

V míse smícháme suché přísady - hladkou mouku, prášek do pečiva, cukr krupici a sůl. Oddělíme bílky od žloutků a bílky ušleháme do tuha. K suchým přísadám přidáme olej, mléko a žloutky a šleháme, dokud není těsto hladké. Nakonec přidáme ušlehané bílky.

Hotové těsto nalijeme do přístroje na vafle a pečeme asi 5 - 7 minut.

Belgické vafle můžeme podávat s ovocem, šlehačkou, nutellou, marmeládou, javorovým sirupem, ale klidně i jen se skořicí a cukrem, je to jen na vás.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Belgické vafle

Zpět na recept