Dnes vám přinášíme výborný FOTORECEPT na cukroví, které svou chutí připomíná cukrářské rakvičky.
Jedná se o celkem jednoduché cukroví, které chutná velmi podobně jako rakvičky, které známe z cukráren. Jeho výhodou je, že neobsahuje mouku, tím pádem si mohou křehulky dopřát i celiaci a lidé alergičtí na lepek. A protože recept neobsahuje ani mléko, mohou si pochutnat i alergici na laktózu.
Na dvojitou dávku žloutkových křehulek si připravíme 8 ks vajec, 300 g cukru moučka, 2 lžičky vanilkového cukru a několik kapek citronové šťávy. Pokud chceme jen klasickou dávku, použijeme poloviční množství surovin.
Vejce postupně rozklepneme a opatrně oddělíme žloutky od bílků. Bílky uschováme v ledničce a použijeme na přípravu sněhových pusinek a kokosek. Žloutky dáme do větší šlehací mísy.
Ke žloutkům přidéme moučkový i vanilkový cukr a elektrickým šlehačem vyšleháme do hmoty, která zesvětlá a nabyde. Nakonec zašleháme několik kapek čerstvé citronové šťávy.