
Kdo by neznal vosí hnízda - kakaové kopečky na piškotu plněné máslovým krémem. A tyto jsou řádně provoněné rumem! Vyzkoušejte recept na oblíbené vánoční cukroví krok za krokem.
Na těsto si připravíme 160 g piškotů, 140 g cukru moučka, 60 g másla, 4 lžíce rumu, 2 lžíce mléka a 2 lžíce kakaa.

Do mísy dáme jemně mleté piškoty, přidáme prosátý moučkový cukr, změklé máslo nakrájené na kousky a 2 vrchovaté lžíce kakaa.

Přidáme mléko, rum a důkladně zpracujeme v hutné a nelepivé těsto. Těsto zabalíme do potravinářské folie a uložíme minimálně na hodinu do lednice.

80 g změklého másla rozšleháme s vanilkovým cukrem a 2 lžícemi rumu do hladkého krému. Přichystáme si i piškoty na uzavření vosích hnízd - asi 35 kousků.

Formičky na vosí hnízda vysypeme moučkovým cukrem. Z těsta uždibujeme kousky, které vtlačujeme do formiček a ve středu vyhloubíme důlek na náplň.

Do důlku dáme trochu máslového krému a přiklopíme piškotem (plochou stranou ven).

Takto tvoříme všechna vosí hnízda do vyčerpání surovin. Formičku před každým vtlačením těsta nezapomínáme vysypat cukrem!

Vánoční vosí hnízda uchováváme v krabičce v chladu a podáváme na sváteční stůl s ostatním cukrovím.

Tip: Vosí hnízda budou ještě lepší, když piškot zaměníme za linecké kolečko - máme pro vás nejlepší recept na linecké!
Recepty na vosí hnízda či včelí úly, které by vám neměly ujít:
Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin
Velmi kalorické, ale famózní! Také milujete Bounty tyčinky? Nyní si je můžete připravit i doma, stačí jen pár surovin - strouhaný kokos, slazené mléko a čokoláda. A protože se po nich vždy zapráší, doporučujeme rovnou dvojitou dávku.
S pečením jdeme do finále: Recepty na luxusní vánoční cukroví
Tradice nám praví, že na vánočním stole by mělo být sedm druhů cukroví. Všichni máme své oblíbené druhy, od těch nejtradičnějších přes moderní a zdravé až po ty, které stihneme připravit na poslední chvíli. Nejlepší cukroví je pak samozřejmě to, u něhož nešetříme na kvalitě surovin.
Autor:Michy




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena