
Pečení vánočního cukroví je v plném proudu. Dnes si krok za krokem připravíme výborné měkké kokosky, které jsou velmi snadné na přípravu.
Připravíme si 200 g strouhaného kokosu, 130 g cukru moučka, 2 - 3 vejce (podle velikosti) a 1 špetku soli.

Cukr prosejeme do mísy a přisypeme strouhaný kokos. Přidáme rozklepnutá vejce (většinou stačí 2).


Směs na kokosky nejprve zpracujeme vařečkou a poté rukama na hutné a lepivější těsto.

Z těsta tvarujeme pomocí prstů kuličky a klademe je na plech vyložený pečícím papírem.

Každý kopeček vytvarujeme trošku do špičky.

Plech s kokoskami vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme cca 7 minut. Poté snížíme teplotu na 150 °C a pečeme dalších 5 minut, až jsou kokosky zlatavé.

Upečené kokosky by měly být na povrchu křupavé a uvnitř krásně měkké. Podáváme je s ostatním vánočním cukrovím.

Recepty na kokosky, které by vám neměly ujít:
Rychlé a jednoduché vánoční kokosky
Neodolatelné kokosky: od klasických receptů po netradiční
Kokosky stojí pevně mezi oblíbeným cukrovím - nejen o Vánocích. V jejich receptuře totiž nemusí být ani nic složitého a ta chuť! Variant je na výběr celá řada kokosek: Od jednoduchých rychlých kokosek, měkkých, rychlých z bílků až po tradiční, pravé kokosky s krémem. Všechny chutnají báječně.
Co s bílky po pečení cukroví? Spotřebujte je nejen do kokosek!
Při pečení cukroví nám často zbude spousta bílků. Jestli nevíte, jak je použít, dáme vám pár tipů. Bílky se dají užít nejen do dalšího cukroví, ale i k přípravě jiných dezertů - za zkoušku rozhodně stojí bílkový chlebíček nebo luxusní bezé.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena