Recept na třešňovou zmrzlinu s kousky čokolády krok za krokem

Recept na třešňovou zmrzlinu s kousky čokolády krok za krokem

Letošní úroda je na třešně bohatá. Léto přímo vybízí k přípravě třešňové zmrzliny, která nás osvěží. Připravíme si ji krok za krokem.

7978×

Recept na třešňovou zmrzlinu s čokoládou

1) Příprava surovin.

Na misku zmrzliny budeme potřebovat 350 g třešní, 250 g smetany nebo smetany ke šlehání, 3/4 hrnku plnotučného mléka, 100 g vysokoprocentní čokolády, 75 g cukru krystal, 2 lžíce amaretta, třešňové griotky nebo rumu, 1 lžíci citronové šťávy a špetku soli.

2) Třešně omyjeme a vypeckujeme.

Můžeme použít vypeckovávač třešní nebo nůž. Také lze vyzkoušet trik s trychtýřem a slámkou. Na otočený trychtýř položíme třešničku a slámkou vytlačíme pecku. Je to snadné a rychlé. Hrst vypeckovaných třešní si ponecháme stranou.

3) Do hrnce vlijeme mléko, 1 hrnek smetany, cukr, špetku soli a třešně.

Na mírném ohni zahříváme, dokud směs není horká. Poté plamen stáhneme a necháme 15 minut prohřívat.

4) Mezitím si zbylé třešně nakrájíme na čtvrtky.

5) Čokoládu nasekáme podle libosti na malé kousky.

Další možností je čokoládu lehce rozmixovat v mixéru. V tomto případě mixujeme opravdu chvilku, aby nám zůstaly větší kousky.

6) Ještě horký obsah hrnce rozmixujeme tyčovým mixérem.

7) Vmícháme zbytek smetany a umístíme do lednice, dokud se směs zcela nevychladí.

8) Do vychlazené směsi přidáme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, griotku nebo rum a kousky třešní s čokoládou.

9) Zmrzlinu přelijeme do uzavíratelné misky a umístíme do mrazáku. Každé 2 hodiny, než směs zcela ztuhne, několikrát promícháme.

10) Třešňovou zmrzlinu s kousky čokolády před podáváním necháme v misce chvíli povolit a poté tvoříme kopečky a zdobíme čerstvými třešněmi.

Třešňová zmrzlina s kousky čokolády a finanční náročnost

Za všechny ingredience zaplatíme přibližně 50 Kč. Nemáme-li vlastní třešně, připočteme si přibližně 30 Kč. 6 - 8 porcí domácí třešňové zmrzliny s kousky čokolády nás tak bude stát 80 Kč.

Sklízíme třešně: Na koláč, kompot i zmrzlinu

Stromy se letos konečně začínají červenat drobným peckovitým ovocem. Je čas dozrávání třešní, pojďme se podívat na pár receptů, ve kterých právě třešně dobře zužitkujeme.

Sklízíme

Jen se po něm zapráší! Třešňový koláč z tvarohového těsta krok za krokem

Třešně nám na zahrádkách právě zrají a po dobrém koláči se na nejednom stole doslova zapráší. Tento z tvarohového těsta je jedním z nich.

Jen

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena