Pokud nemáte rádi sladké, jistě oceníte FOTORECEPT na slané pohoštění - koláčky plněné nivou, šunkou a bylinkami.
K přípravě receptu si nachystáme 1 balíček listového těsta (lze použít chlazené nebo mražené). Dále budeme potřebovat 10 dkg šunky, 10 dkg sýru niva, spodní část pórku, 1 vejce na pomazání, provensálské bylinky a drcený kmín (na posypání), polohrubou mouku pro snazší vyválení těsta.
V misce vidličkou rozetřeme sýr niva. Nadrobno nakrájíme šunku a přidáme k sýru. Na kolečka a pak nadrobno nakrájíme omytý pórek, použijeme spodní část, která je jemnější a měkčí.
Nivu a šunku s pórkem dobře promícháme.
Připravíme si listové těsto (mražené necháme rozmrazit), rozdělíme na poloviny a každou na pomoučněném vále rozválíme. Rádýlkem nakrájíme čtverce o straně cca 4 cm.
Na každý čtvereček vkládáme lžičkou připravenou náplň ze sýru, šunky a pórku. Rohy čtverce zvedneme a spojíme tak, aby se těsto nerozlepilo. Koláčky klademe na plech vyložený pečicím papírem.
Každý koláček pomažeme rozmíchaným vajíčkem, posypeme drceným kmínem a provensálským kořením. Koření promneme mezi prsty, aby bylo drobnější.
Plech vložíme do trouby a při 150°C (horký vzduch) pečeme dozlatova.
Slané koláčky jsou vhodným pohoštěním pro každou příležitost - k čaji, vínu i pivu.
Pizza šneci z listového těsta
(doba přípravy 35 min )
Pivní tyčinky
(doba přípravy 35 min )
Vepřové závitky v listové kapse
(doba přípravy 1 h 15 min )
autor admin_vareni
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.