
Příprava italského pokrmu z lasagní, mletého masa a bešamelové omáčky se může zdát na první pohled složitá, ale výsledek to bohatě vynahradí. Recept vás naučíme krok za krokem.
Budeme potřebovat 500 g mletého masa (mix hovězího a vepřového), 1 balíček lasagní, 1 cibuli, 2 - 3 stroužky česneku, 1 konzervu sekaných rajčat, 150 g tvrdého sýru, 2 lžíce oleje, sůl, pepř a tymián.
Na bešamel si připravíme 60 g másla, 250 ml smetany na vaření, 250 ml vody, 4 lžíce hladkého mouky, sůl, pepř a muškátový oříšek.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak česnek.

Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a orestujeme. Přidáme česnek a necháme rozvonět. Poté vsypeme mleté maso.

Maso narychlo osmažíme a pak vařečkou rozdělíme na menší kousky.

Maso osolíme, opepříme a přidáme také čerstvý nebo sušený tymián.

Přilijeme krájená rajčata s omáčkou, dobře promícháme, přikryjeme pokličkou a cca 10 minut podusíme.

Mezitím si připravíme bešamelovou omáčku. Máslo necháme v kastrolku rozpustit, přidáme mouku a za stálého míchání smažíme.

Poté postupně přilijeme smetanu s vodou, stále mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky.

Bešamelovou omáčku mícháme do zhoustnutí. Nakonec ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Zapékací mísu vymažeme máslem nebo olejem. Dáme vrstvu lasagní a tu pokryjeme masovou směsí.

Zalijeme částí bešamelové omáčky a posypeme nastrouhaným sýrem.

Opět poklademe vrstvou lasagní.

A opět přijde na řadu masová směs, bešamel a sýr.

Vrstvy opakujeme, dokud nám nedojdou suroviny. Končíme sýrem.

Troubu vyhřejeme na 180 °C, vložíme do ní pekáček lasagní s mletým masem a pečeme cca 30 minut, až je povrch zlatavý.

Lasagne s mletým masem a bešamelovou omáčkou podáváme jako sytý hlavní chod, doplníme čerstvou zeleninou či salátem.

Recepty, které by vám neměly ujít:
Lososové lasagne s listovým špenátem a bešamelem
Tradiční italské lasagne s boloňskou omáčkou
Lasagne s masovo-zeleninovou omáčkou
Jedinečné recepty na lasagne: S mletým masem, špenátem i cuketou
Lasagne - typicky italský pokrm, který se dá připravit na nespočet způsobů. S rajčatovým základem, zapékané s bešamelem či sýrovou omáčkou, s masem i bez. Recepty jsou sice časově náročnější, ale odměnou vám bude pokrm, který opravdu chutná a zasytí. Připravili jsme pro vás 8 variant, ze kterých si určitě vyberete pro sebe tu nej.
Cuketové lasagne krok za krokem: Letní oběd na jedničku
Zkuste oblíbené lasagne netradičně. S cuketou místo těstovin ve vegetariánské verzi vykouzlíte lehký a zdravý oběd, na kterém si pochutná celá rodina.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena