Recept na jablečný koláč z křehkého těsta, který vydrží dlouho vláčný. Tedy pokud nezmizí hned po upečení ze stolu, protože voní a chutná úžasně! Doporučujeme vyzkoušet!
Na těsto budeme potřebovat 300 g hladké mouky, 200 g másla, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 3 žloutky, 3 lžíce mléka a 40 g cukru moučka.
Na náplň si připravíme 1,5 kg jablek, 2 - 4 lžíce cukru krupice (podle kyselosti jablek), 2 lžičky mleté skořice a trochu strouhanky.
Mouku odvážíme, promícháme s práškem do pečiva a prosejeme na vál. Přisypeme cukr, uděláme důlek a přidáme rozklepnuté žloutky.
Přidáme změklé máslo nakrájené na plátky, přilijeme trochu mléka a rukama zpracujeme v těsto.