Vaření.czMagazínRecept na créme brulée krok za krokem

Recept na créme brulée krok za krokem

Recept na créme brulée krok za krokem

Smetanový dezert pocházející z francouzské kuchyně. Je nenáročný na ingredience i čas. A podle našeho FOTORECEPTU jeho přípravu jistě zvládnete.

131853×

Recept na créme brulée krok za krokem 

1) Na 4 porce créme brulée si připravíme 4 - 5 žloutků, 450 ml smetany ke šlehání, vanilkový lusk a 50 g moučkového cukru. 

Dále budeme potřebovat krupicový cukr na posypání, který necháme na povrchu dezertu zkaramelizovat.

 

2) Smetanu vlijeme do hrnce. Vanilkový lusk rozkrojíme a semínka vydlabeme.

Smetanu s vanilkou za stálého míchání dobře zahřejeme. 

3) Žloutky promícháme s cukrem, nesmí nám však začít pěnit, to není u créme brulée žádoucí. 

4) Do žloutků přilijeme horkou smetanu a ve vodní lázni připravíme za stálého míchání hustý krém. 

5) Připravíme si mističky na créme brulée. Ty dáme do hlubokého plechu či pekáčku a nalijeme do nich krém. 

Mističky zalijeme vroucí vodou do výšky krému v zapékacích mističkách. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 25 - 30 minut, nebo dokud není krém pěkně tuhý. Po upečení dáme na pár hodin do lednice vychladit. 

6) Créme brulée před podáváním dozdobíme karamelovou krustou. 

Povrch dezertu posypeme cukrem a pomocí flambovací pistole necháme povrch zkaramelizovat. Nemáme-li ji k dispozici, můžeme si z manželovy dílny vypůjčit horkovzdušnou opalovací pistoli, která nám poslouží stejně dobře. Crémě brulée můžeme také jen dozdobit čerstvým či kompotovaným ovocem. 

 

7) Créme brulée podáváme jako výborný dezert. 

 

 

Foto: Thinkstock.comPixabay.com

Vyzkoušejte také: 

Naučte se lahodné italské tiramisu podle tradičního receptu

Ve vršovické restauraci Osteria Da Clara vaří poctivou italskou kuchyni. Majitel a šéfkuchař Glenn Švarc pro nás připravil nadýchané tiramisu podle tradičního receptu. Na přípravu budete potřebovat: Cukr, vejce (žloutky), espresso, cukrářské piškoty, marsala (případně amaretto nebo jiný likér) a mascarpone.

Naučte se italské tiramisu

Kokosová panna cotta s malinovým přelivem krok za krokem

Lehký a osvěžující dezert ve veganské alternativě. Hledáte-li něco sladkého na oslavu, sáhněte po tomto receptu.

Kokosová panna cotta

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena