Jednoduchý a rychlý recept: Čevabčiči krok za krokem

Jednoduchý a rychlý recept: Čevabčiči krok za krokem

Připravte si s námi masové kořeněné šišky, které mají původ v turkických oblastech odkud se rozšířily na Balkán. Tentokrát je recept opravdu jednoduchý.

111278×

Recept na čevabčiči krok za krokem 

1) Připravíme si následující suroviny. 

Na 4 porce budeme potřebovat 600 g kvalitního mletého masa, 1 středně velkou cibuli, sůl, mletý černý pepř, mletou sladkou papriku a olej na smažení. Máme-li, použijeme koření čubrica. 

2) Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. 

3) Maso dáme do mísy, přidáme cibuli, osolíme, opepříme a přidáme asi lžičku mleté sladké papriky. 

4) Mleté maso pečlivě promícháme s přidanými surovinami, prohněteme rukou, aby se vše dobře spojilo. 

5) Ze směsi tvoříme stejně velké šišky - čevabčiči. 

6) Čevabčiči klademe do rozpáleného oleje a pozvolna smažíme ze všech stran. 

7) Čevabčiči rozdělíme na talíře a podáváme s brambory, hořčicí a čerstvou cibulí. 

Čevabčiči a finanční náročnost

Maso jsme u řezníka pořídili za 60 Kč. Za cibuli, sůl, koření a olej si započítáme zhruba 10 Kč. Čtyři porce čevabčiči bez přílohy nás tak bude stát 70 Kč.

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?

Milujete

Mleté maso v nejlepší podobě: Recept na skotská vejce krok za krokem

Skotská vejce jsou vejce obalená v mletém mase, strouhance a následně smažená či pečená v troubě. Někdo je zná pod označením pštrosí vejce. Dnes si je připravíme krok za krokem.

Mleté

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena