Recept na čevabčiči krok za krokem

Recept na čevabčiči krok za krokem

Připravte si s námi masové kořeněné šišky, které mají původ v turkických oblastech odkud se rozšířily na Balkán. Tentokrát je recept opravdu jednoduchý.

92257×

Recept na čevabčiči krok za krokem 

1) Připravíme si následující suroviny. 

Na 4 porce budeme potřebovat 600 g kvalitního mletého masa, 1 středně velkou cibuli, sůl, mletý černý pepř, mletou sladkou papriku a olej na smažení. Máme-li, použijeme koření čubrica. 

2) Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. 

3) Maso dáme do mísy, přidáme cibuli, osolíme, opepříme a přidáme asi lžičku mleté sladké papriky. 

4) Mleté maso pečlivě promícháme s přidanými surovinami, prohněteme rukou, aby se vše dobře spojilo. 

5) Ze směsi tvoříme stejně velké šišky - čevabčiči. 

6) Čevabčiči klademe do rozpáleného oleje a pozvolna smažíme ze všech stran. 

7) Čevabčiči rozdělíme na talíře a podáváme s brambory, hořčicí a čerstvou cibulí. 

Čevabčiči a finanční náročnost

Maso jsme u řezníka pořídili za 60 Kč. Za cibuli, sůl, koření a olej si započítáme zhruba 10 Kč. Čtyři porce čevabčiči bez přílohy nás tak bude stát 70 Kč.

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz