Není nad zdravou a vydatnou snídani
Pokud bychom chtěli banánové smoothie či kaši ještě více nutričně obohatit, rozmixujeme společně s banány také pár lístků špenátu, ledového salátu či jiné listové zeleniny. Na chuti to vůbec nebude poznat. Smoothie podle tohoto receptu je vhodné i pro vegany, neobsahuje žádné živočišné produkty.
Recept na banánové smoothie/banánovou kaši krok za krokem
1) Na 2 porce banánového smoothie (v méně ředěné podobě banánovou kaši) si připravíme 4 velké zralé banány, 50 g vlašských ořechů, 1 lžičku mleté skořice, asi 50 g velký kousek čerstvého zázvoru, půlku citronu, filtrovanou vodu a podle chuti med.
Já do banánové kaše či smoothie med nepřidávám, banány jsou sladké dost.
2) Banány oloupeme a nakrájíme na kousky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na hranolky. Z vlašských ořechů vyloupeme jádra. Můžeme je nechat celá, můžeme použít i mleté vlašské ořechy. Z citronu vymačkáme šťávu.
3) Do mixéru vhodíme banány se zázvorem. Přilijeme vodu a rozmixujeme. Vody přidáváme podle potřeby. Záleží na velikosti banánů a také požadovaném výsledku. 1 - 2 dl vody bude stačit na banánovou kaši, v případě smoothie přidáme vody více.
Poté doplníme ořechy, mletou skořicí a citronovou šťávou. Kráce promixujeme a máme hotovo.
4) Čerstvou banánovou kaši se zázvorem rozlijeme do misek, smoothie nalijeme do vysokých sklenic.
5) Ozdobíme kouskem banánu a mletou skořicí. Banánovou kaši (smoothie) ihned podáváme. Je to výborný tip na snídani, svačinu i zdravý oběd.