
Z čeho se dělá coulis? A jaký je rozdíl mezi mochi a matcha? Teď to můžete ochutnat a zjistit na vlastní chuťové buňky. Podzimní festival Restaurant Week začíná!
Svět špičkové gastronomie je plný chutí a cesta, jak je objevit, je až překvapivě snadná. Navíc za cenu, která nezruinuje rodnný rozpočet. Právě totiž začíná další ročník oblíbeného gastronomického festivalu RestaurantWeek.
-> Jarní Restaurant Week 2025: Jak ochutnat špičkové jídlo za zlomek ceny?
Zapomeňte na nudné obědy a večeře! RestaurantWeek nabízí jedinečný zážitek, který zahrnuje kompletní tříchodové menu – předkrm, hlavní chod a dezert.
Všechna menu mají restaurace připravené speciálně pro festivalové návštěvníky. Ti tak mají možnost ochutnat průřezová menu a objevit umění šéfkuchařů.

RestaurantWeek neslibuje jen skvělou fixní cenu, ale především obrovskou rozmanitost chutí.
Hosté, kteří milují poctivou a udržitelnou kuchyni, mohou zavítat například do restaurací, kde se klade důraz na sezónní a lokální suroviny nebo se pokrmy připravují v kamenné peci vytápěné bukovým dřevem.
Na své si přijdou milovníci masa a steaků, stejně tak jako věrní fanoušci pizzy.
Festivalu se účastní podniky s etnokuchyněmi - ochutnat tak můžete čínskou, korejskou, ukrajinskou, francouzskou nebo argentinskou kuchyni.
V rámci Restaurant Weeku můžeme jíst ve fine diningových i hotelových restauracích, pizzeriích i bistrech. Všude se najíme skvěle.
Restaurant week začíná 14. října a potrvá až do 16. listopadu 2025. Více informací na stránkách festivalu.
Recepty, které by vám neměly ujít:
Sváteční drůbeží vývar consomé
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena