
Připravit sladké tyčinky, které běžně kupujeme a saháme po nich u pokladem, není vůbec těžké. Sami tak můžeme ovlivnit, co do nich přidáme. Skvělé navíc je, že vůbec nemusíme zapínat troubu.
Nepečené arašídové řezy jsou parádní domácí chuťovkou, dobrotou i sladkostí. Víte, co do ní dáváte, chutná jako luxusní značková tyčinka a příprava není zas tak obtížná. Navíc získáme celý plech, který můžeme rozkrájet na porce podle vlastních představ.

Do kokosové mouky přidáme rozehřátý kokosový olej a javorový sirup. Pečlivě promícháme a vytvoříme drolivé těsto.
Těsto rovnoměrně namačkáme do formy a dáme na pár minut ztuhnout do mrazáku.

Z datlí slijeme vodu, dáme je do mixéru a mixujeme do jemné hmoty, poté přidáme arašídové máslo, rostlinné mléko a kokosový olej a znovu vše rozmixujeme. Z mrazáku vyndáme připravený korpus a tuto směs na nej přendáme. Opět dáme ztuhnout do mrazáku.

Nakonec si připravíme polevu. Čokoládu rozehřejeme na vodní lázni, přidáme lžičku kokosového oleje a polevu rozetřeme na připravenou náplň.


Čokoládu necháme ztuhnout a poté můžeme krájet na jednotlivé tyčinky.

Recepty, které by vám neměly ujít:
Arašídový cheesecake s karamelovými pekany
Recept na valentýnské čokoládové tartaletky krok za krokem
Čím potěšit svou drahou polovičku na Valentýna? Co třeba s láskou připravenými tartaletkami? Křehké máslové košíčky plněné lahodným čokoládovým krémem zaručeně potěší víc než na poslední chvíli zakoupená bonboniéra. Úspěch zaručen!
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena