Snickers moučník

Velice výborný, komukoliv jsem ho upekla, nemohl si ho vynachválit. Chutná jako opravdová Snickers tyčinka.


4.739x
60 min
9×

Ingredience

krém

200 gmáslo
4 lžícecukr krystal
400 gSalko
250 gslané oříšky

těsto

175 gmáslo
75 gcukr krystal
225 ghladká mouka

poleva

125 gčokoláda na vaření
125 gmléčná čokoláda

Postup přípravy

Z přísad na těsto (hladká mouka, cukr a máslo) uděláme hmotu a rozválíme na plech (cca 20 x 25 cm). Pečeme na 160 °C asi 20 minut. Při pečení dáváme pozor, každá trouba peče jinak. Když je korpus zlaťoučký, tak ho už vytáhneme. Po upečení necháme sušenku vychladnout.

Připravíme si krém. Do hrnce si dáme všechny suroviny včetně oříšků a za stálého míchání pomalu vaříme. Až krém přijde do varu, tak mícháme a mícháme asi 20 minut. Také jak kdy, záleží na stáří kondenzovaného mléka. Když je krém ztuhlý, sundáme ho z plotny.

Krém naneseme vydatně na těsto a rovnoměrně rozetřeme. Nad párou rozehřejeme čokoládu a vylijeme na krém, opět po celé ploše rozetřeme. Snickers moučník dáme do ledničky dobře vychladit, poté nakrájíme a podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Snickers moučník

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká