
Máte omezený rozpočet, málo času a přesto chcete mít na Vánoce plný tác domácího cukroví? Sáhněte po osvědčené trojici, která stojí pár korun. Vinné, šlehačkové a Masarykovo cukroví zvládne i začátečník! A ostudu neudělají ani mezi "bohatším" cukrovím.
Obejdou se bez drahých surovin. Přitom chutnaji naprosto dokonale! Není potřeba žádného zdobení, slepovování, plnění či polévání.
Cukroví se jen upeče, pocukruje a je hotovo.
Všechno jsou to těsta, která zaděláme během pár minut, vyválíme a vykrájíme nebo nakrájíme a upečeme.
Na Masarykovo cukroví nepotřebujeme ani vykrajovátka. Cukroví se totiž tvaruje odkrajováním z úhledného válečku těsta.
-> Cukroví bez másla aneb Pořád je tu spousta možností, co připravit na vánoční stůl
Vinné cukroví patří k největším low-cost hvězdám. Trik spočívá v tom, že těsto by se nemělo příliš dlouho zpracovávat. Jen tak vzniknou při pečení žádoucí vzduchové bubliny.
Šlehačkové cukroví stojí na podobném principu jako vinné. Jde o jednoduché křehké těsto, do kterého se nepřidává žádný cukr. Tím se cukroví až obaluje.
Masarykovo cukroví vypadá na míse luxusně, ale surovinově je pořád velmi střídmé.
Tip: Pokud se plátky při krájení lámou, necháme válečky 10 min povolit při pokojové teplotě a krájíme ostrým zubatým nožem.
Recepty, které by vám neměly ujít:
Vše, co potřebujete vědět o lineckém těstě aneb Jak na dokonale křehké klasické cukroví
Kdo zvládne fakt dobré linecké těsto, má napůl vyhráno. Z něj totiž upečeme kolečka či hvězdičky, kakaové varianty, išelské dortíčky nebo košíčky.
Netradiční vánoční cukroví: Sladké mlsání, kterým překvapíte
Nedáte dopustit na známé a osvědčené druhy vánočního cukroví, které se u vás v rodině pekly od nepaměti? Milujete starou dobrou klasiku a české tradice bráníte zuby nehty? Připravovat oblíbené a dobře známé druhy cukroví můžete i letos, ale zkuste k nim pro tentokrát přidat pár netradičních druhů a vyzkoušejte nové chutě!
Autor:redakce





Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena