Jemné šlehačkové cukroví

Recept na vynikající cukroví, které se dá dělat opravdu na poslední chvíli. Cukroví je jen z několika surovin a nemusí se nechat uležet, zato se rozplývá na jazyku!


4.25x
60 min
2×

Postup přípravy

Do polohrubé mouky nastrouháme ztužený pokrmový tuk, vlijeme smetanu ke šlehání a zpracujeme na těsto.

Těsto nemusíme nechávat odpočinout, můžeme hned vyválet na plát a vykrajovat tvary. Z těsta vykrajujeme menší tvary, například kolečka nebo hvězdičky.

Připravené cukroví pečeme v předehřáté troubě. Jakmile při pečení začne cukroví růžovět, je hotové.

Ještě horké cukroví obalujeme v cukru moučka smíchaném s vanilkovým cukrem, což je důležité, protože těsto samotné žádný cukr neobsahuje. Musíme ale s nimi zacházet opatrně, jsou křehké, protože jsou duté.

Jemné šlehačkové cukroví před podáváním nemusíme nechávat rozležet a můžeme okamžitě podávat ke konzumaci.
user-icon

autor Zorňafa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné šlehačkové cukroví

Zpět na recept