
Jak si ty nejlepší langoše připravit doma? Přece podle našeho FOTORECEPTU! Těsto ze zakysané smetany je bezkonkureční. K dochucení nesmí chybět česnek, kečup, tatarská omáčka a sýr.
Na těsto:
Na dochucení:

Vlažné mléko nalijeme do mísy, přidáme rozdrobené droždí, lžičku cukru a promícháme.

Do mléka přidáme také zakysanou smetanu, vejce a prosátou hladkou mouku.

Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny mísy.
Těsto posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.


Z vykynutého těsta odkrajujeme kousky, uděláme z nich zhruba stejně velké bochánky, které necháme na vále ještě krátce kynout (10 minut).

Každý bochánek roztáhneme na placku.

Nastrouháme tvrdý sýr, česnek prolisujeme.

Na pánvi rozpálíme velké množství oleje, langoše musí při smažení plavat.
Do rozpáleného oleje opatrně vložíme langoš a smažíme po obou stranách dozlatova. Jde to velmi rychle.
Osmažené langoše klademe na papírový ubrousek, odsajeme tak přebytečný tuk.

Každý langoš podle chuti potřeme česnekem, kečupem nebo tatarskou omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem.


Langoše podáváme ještě teplé jako sytou chuťovku i hlavní chod.

Recepty na langoše, které by vám neměly ujít:
Langoše jinak: 10 šíleně dobrých nápadů, jak z nich udělat luxusní pochoutku
Langoše známe z poutí, jarmarků a koupališť. Když si je ale připravíme doma, můžeme se pořádně odvázat – nemusíme zůstat jen u klasiky s česnekem a sýrem. Přinášíme tipy, s čím langoše servírovat, jaké polevy a posypky vyzkoušet a jak je proměnit třeba i v dezert.
Jak se dělají langoše a co je na těsto potřeba?
Langoš je nadmíru oblíbená pochoutka, která spolu s párkem v rohlíku bývá neodmyslitelnou součástí rychlého pouličního občerstvení. Odkud pocházejí, jak jednoduché nadýchané langoše připravit a co na ně potřebujete?
Autor:Michy




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena