
Lehký a osvěžující dezert ve veganské alternativě. Hledáte-li něco sladkého na oslavu, sáhněte po tomto receptu.
Na dezert panna cotta si připravíme 500 ml kokosového mléka, 1 balíček Vega gel (želírující gel), 3 lžíce třtinového cukru, 1 limetku a 250 g malin.

Do hrnce nalijeme rostlinné mléko, přidáme cukr a pečlivě rozmícháme.

Poté přidáme želírovací gel, nastrouhanou limetkovou kůru a přivedeme k varu.

Za stálého míchání vaříme zhruba 5 minut. Směs ihned nezhoustne, bude mít tekutou konzistenci.

Připravíme si formičky na muffiny. Nalijeme do nich připravenou panna cottu a dáme zhruba na 2 hodiny vychladnout do lednice.

Maliny trochu rozmačkáme, dáme do hrnce, přidáme vodu, šťávu z půlky limetky, třtinový cukr a vaříme do zhoustnutí.

Ztuhlou panna cottu vyklopíme z formičky, přelijeme připraveným malinovým rozvarem, ozdobíme a můžeme servírovat.

Toto množství vyjde zhruba na 7 porcí.
Recepty na panna cottu, které by vám neměly ujít:
Recept na smetanový dezert panna cotta krok za krokem
Jemný italský dezert ze svařené smetany si velmi snadno můžeme připravit i doma. Tento je s rybízovým přelivem, který svou kyselkavostí skvěle doplní sladký základ. Na přípravu můžeme použít mražené i čerstvé ovoce.
Malinové pokušení: Nepečené dezerty, ovocné přelivy a úžasné marmelády
Čas, kdy nám na zahrádkách dozrávají maliny a na trzích jsou jich plné košíky, je tady. Přinášíme vám recepty na pečené i nepečené malinové dobroty, ale také výborné malinové sirupy a likéry.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena