Když milujete lečo: Zkuste skvělou variantu z cukety!

Když milujete lečo: Zkuste skvělou variantu z cukety!

Máte rádi lečo? Co takhle vyzkoušet variantu z cukety, ve které nechybí kousky slaniny a klobásky? Cuketové lečo je chuťově výborné a na přípravu víc než snadné. FOTORECEPT krok za krokem.

17325×

Recept na cuketové lečo s klobásou krok za krokem

1) Příprava surovin na cuketové lečo. 

Na cuketové lečo budeme potřebovat 1/2 středně velké cukety, 3 velká rajčata, 4 velké bílé papriky, 1 cibuli a 2 - 3 stroužky česneku. Dále si připravíme 100 g slaniny v celku, 1 pikantní klobásu, sůl, mletý černý pepř, drcený kmín a olej.  

Cuketové lečo

2) Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, papriky očistíme a nakrájíme na proužky.

Na pánvi rozehřejeme 1 - 2 lžíce oleje a cibuli osmahneme. Poté přidáme papriku a znovu asi 2 minuty restujeme. 

Cuketové lečo

3) Cuketu omyjeme, podélně rozkrojíme a měkký střed vydlabeme, cuketu s omytými rajčaty nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. 

Cuketové lečo

4) K orestované paprice vsypeme cuketu, rajčata a česnek.

Cuketové lečo

5) Směs na cuketové lečo osolíme, opepříme a okmínujeme. 

Zeleninu podlijeme trochou vody, počítáme s tím, že spoustu tekutiny pustí i zelenina během dušení. Přikryjeme pokličkou a 5 - 10 minut podusíme. 

Cuketové lečo

6) K podušené zelenině přisypeme nakrájenou slaninu a klobásku. 

Cuketové lečo

7) Cuketové lečo za občasného promíchání dusíme doměkka. 

Cuketové lečo

8) Cuketové lečo v závěru podle potřeby dochutíme a máme hotovo. 

Cuketové lečo

Cuketové lečo

9) Cuketové lečo podáváme jako hlavní chod s chlebem. 

Cuketové lečo

Cuketové lečo a finanční náročnost

Za zeleninu a dochucovače (cuketu, rajčata, papriku, cibuli, česnek a koření) si započítáme zhruba 40 Kč, za klobásku a slaninu asi 30 - 40 Kč. Čtyři porce cuketového leča s klobáskou nás tak vyjdou na 70 - 80 Kč. 

Další recepty na lečo najdete zde 

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

Víte, že pravé maďarské lečo se připravuje bez vajec? Základem je kvalitní zelenina, maďarská klobáska a mletá paprika. A výsledek? Mizí z pánve bleskovou rychlostí, jak je dobré. FOTORECEPT krok za krokem.

Jak

Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!

Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.

Polníček

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz