Jako od babičky: Plněné švestkové knedlíky

Jako od babičky: Plněné švestkové knedlíky

Recept na plněné knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta, které naplníme švestkami. Jen se po nich zapráší! FOTORECEPT, podle kterého je zvládne připravit každý.

59974×

Plněné knedlíky stokrát jinak

Přípravy plněných knedlíků se kdekdo bojí, přitom je to zbytečné. Těsto je rychle hotové, balení se po pár nevydařených pokusech dá hravě zvládnout a uvařené jsou za pár minut. Teď už si jen vybrat, kterým ovocem knedlíky naplnit.

Recept na plněné švestkové knedlíky krok za krokem

1) Na těsto si připravíme 5 - 7 ks středně velkých brambor, které den předem uvaříme doměkka. Dále budeme potřebovat 2 - 3 hrnky hrubé mouky, špetku soli, 1 vejce a 1 tvaroh.

2) Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.

3) Na vál dáme brambory, mouku, vejce, sůl a tvaroh. Pomocí rukou nebo hnětače zpracujeme bramborovo-tvarohové těsto na knedlíky.

4) Z těsta vyválíme váleček a nakrájíme asi na 1,5 cm hrubá kolečka. Aby se nám těsto nelepilo, namáčíme si nůž do sklenice s vlažnou vodou.

5) Švestky omyjeme, vypeckujeme a do každé vložíme kostku cukru. Kolečko těsta roztáhneme, položíme švestku a pečlivě zabalíme. Ruce si pomoučníme, těsto se nám bude méně lepit.

6) Plněné švestkové knedlíky klademe jeden po druhém do vroucí vody a vaříme 5 - 7 minut, dokud nevyplavou na povrch.

7) Uvařené švestkové knedlíky vyjmeme, necháme okapat a ukládáme do mísy.

8) K podávání plněných knedlíků si připravíme máslo, které necháme rozpustit, dále moučkový nebo třtinový cukr a mletou skořici.

9) Plněné švestkové knedlíky rozdělíme na nahřáté talíře, pokapeme máslem, pocukrujeme a posypeme skořicí podle chuti. Ihned podáváme. Na sladkém hlavním chodu si jistě pochutnají nejen děti!



Další recepty na plněné knedlíky najdete tady

Vrhněte se na povidla: Pečená, bez míchání a nejen ta švestková

Milujete také jako my vůni povidel? Rádi je používáte k plnění koláčů a buchet? Pokud ano, nastal ten pravý čas pro jejich přípravu. Připravili jsme pro vás pár receptů na domácí výborná povidla, a to nejen ze švestek, ale také z jiných plodů, které se právě objevují na našich zahrádkách - borůvek, hrušek, jablek i dýní.

Vrhněte

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

Také milujete sezónní ovoce a snažíte se jej maximálně zužitkovat? Pokud jste se čerstvých švestek už přejedli, nastává ten pravý čas k pečení koláčů, přípravě sladkých knedlíků, kompotů i marmelád. Inspirujte se naším výběrem receptů.

Parádní

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena