
Šťavnaté ostružiny si přímo říkají o křehké těsto a křupavou ovesnou drobenku. Jak ovoce připravit, aby nepustilo mnoho šťávy, Provedeme vás receptem na křehký ostružinový koláč s ovesnou drobenkou krok za krokem.
Máte ostružiny a chuť péct? Tak hurá do toho, možností je nepočístaně. Ostružinové koláče, buchty i muffiny nebo bábovka chutnají naprosto nepřekonatelně.
-> Vsaďte na hrníčky! Nejlepší hrnkové buchty a koláče upečete bleskovou rychlostí


V mističce smícháme 2 polotučné tvarohy s pudinkovým práškem a cukrem.

Suroviny zamícháme do krémové konzistence.

Listové těsto vložíme do pečícím papírem vyložené formy.

Krém navrstvíme na listové těsto a poklademe ostružinami.

Ovesnou drobenku si připravíme ze 4 lžic ovesných vloček, ke kterým přidáme balíček skořicového cukru, lžíci klasického cukru a lžíci másla.

Všechny přísady zpracujeme prsty a připravenou drobenku poklademe na koláč.

Ostružinový koláč pečeme na 180 °C zhruba 25 minut.

Po upečení necháme ostružinový koláč vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.

Recepty s ostružinami, které by vám neměly ujít:
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena