Čekáte na informace o dalších těstech pro přípravu vánočního pečiva a cukroví? Tady je. Povíme si o lineckém, sušenkovém cukroví a cukroví z třeného těsta.
(doba přípravy 60 min)
Tak toto je trojice těst, ze kterých se nejvíce peče oblíbené vánoční cukroví. Kombinací různých příchutí, sladkých i slaných, tvarováním a zdobením vytvoříme mnoho druhů, které obohatí vánoční stůl. Tyto druhy těst můžeme obměňovat podle fantazie.
Z křehkého těsta pečeme záviny, krinolíny, jablkové řezy a koláče, šátečky, věnečky, ale i slané či sýrové tyčinky. Pamatujeme na to, že:
Právě linecké těsto patří mezi nejoblíbenější a nejvíce používané. Pečeme z něj linecké koláčky, mandlové šátečky, kokosové tvary, různě je slepujeme marmeládou, krémem nebo je necháváme samostatné a poléváme je čokoládou. Variací na linecké těsto je spousta a cukroví patří mezi nejvíce vyhledávané. Také nejdříve mizí z talířků. Měli bychom ale dodržovat zásady při zpracování tohoto těsta a nezapomenout, že:
Příprava se liší od předchozích těst v obsahu tuku. Po upečení dbáme na vnější úpravu. Připravujeme z něj například čajové pečivo s anýzem, levné sušenky, slepovánky, suchary. Sušenkové těsto:
(doba přípravy 45 min)
Ze třených těst připravujeme různé řezy, zdobené ovocem, krémem nebo polévané čokoládou. Při přípravě takového těsta si musíme uvědomit, že:
(doba přípravy 60 min)
Příště si povíme o tažených těstech, pěnových a o moučnících z piškotového těsta.
Foto: Profimedia.cz
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena