
Restaurace Na Čertovce v turisticky vyhledávané lokalitě nedaleko Dolní Moravy má sice plné parkoviště, ale hosté se jí vyhýbají obloukem. Šéfkuchaři se hned po příchodu zvedá žaludek z interiéru se zvířecími kůžemi na zdech a z provozu, který podle něj zamrzl v roce 1995.
Skutečný šok ale přichází s jídlem: polévka je dochucená maggi, kotleta tuhá jako podešev a zalitá neidentifikovatelnou hnědou omáčkou. Salát se podává se sladkým jogurtem, který připomíná pribináček.
Zatímco si personál v kuchyni omlouvá kvalitu tím, že přece nejsou „žádný Alcron“, Zdeněk ironicky konstatuje, že nejlepší na celém obědě byl toastový chleba. Šéf se proto dožaduje vysvětlení od majitele Davida, ten však bez obalu přiznává, že kuchyně mu negeneruje žádné zisky a on nemá čas se jí věnovat.

Uprostřed malebné české krajiny blízko polských hranic je místo, které hojně navštěvují cyklisté i lyžaři, turisté a rodiny s dětmi. Platí pravidlo, že kde jsou lidé, daří se gastronomii. I restaurace Na Čertovce má plné parkoviště. Vypadá to, že hostů by mělo být hodně. Opak je ale pravdou.
Jak se šéfovi budou líbit objednávky předem? „Je to tak rok 1995. Nějak se nám tu ztratil letopočet.“
-> Ano, šéfe! na Šumavě: Penzion Pláně na Zadově bojuje o přežití, pomůže mu Pohlreich?
V polévce je maggi, také žmolek jíšky, toast bez másla, kotleta zalitá něčím hnědým. Navíc se maso nedá ukousnout.
Kdo je za to jídlo odpovědný? Podle koho se vaří? Co na to majitel David? A kde vlastně je?
Majitel David má jasno. Kuchyně negeneruje zisky a nemá čas na to věnovat se této problematice, když se stará i o další podnik.
Jak to celé šéf uchopí a kolik si David nakonec vezme z jeho doporučení?
Dívejte se 18. 9. 2025 ve 21.35 na Primě. Už nyní na prima+.
Recepty, které by vám neměly ujít:
Kynuté borůvkové knedlíky na páře
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena