Máslový krém v nejrůznějších variantách s oblibou používáme do dortů a zákusků.
Správný máslový krém je dokonale hladký, jemný, roztíratelný a dobře držet tvar. Někdy se ale může stát, že se při přípravě srazí. Naštěstí to není konec světa – existují způsoby, jak krém zachránit a vrátit mu hladkost.

Než se pustíme do záchrany, je dobré pochopit, proč se krém vlastně srazil. Velmi pravděpodobně za tím stojí za tím jedna z následujících příčin:
-> Jako z cukrárny! Ty nejlepší zákusky, které si upečete doma

Pokud je krém studený a hrudkovitý: Mísu s krémem umístíme nad hrnec s horkou vodou a za stálého míchání nechte máslo povolit. Poté krém znovu vyšleháme.
Alternativně můžeme odebrat dvě lžíce krému, zahřát je v mikrovlnce na tekutější konzistenci a poté vmíchat zpět do zbytku krému.
→ zahřát ve vodní lázni a znovu vyšlehat
-> Jaký krém do Pavlovy a jak dezert připravit pokaždé jinak

Pokud je krém příliš tekutý: Dáme ho na 15–20 minut do lednice, aby máslo znovu ztuhlo, a pak opět vyšleháme. Pokud je stále příliš řídký, můžeme přidat trochu moučkového cukru nebo přidat pár kousků změklého másla a znovu šlehat.
→ nechat vychladnout v lednici a znovu vyšlehat
Pokud je krém zrnitý: Pokusíme se krém zachránit tak, že ho necháme ve vodní lázni zahřát, aby suroviny získaly stejnou teplotu, a znovu na nízké otáčky vyšleháme. Pokud to nepomůže, vychlazení a opětovné prošlehání by mělo situaci napravit.
→ pokusit se spojit ve vodní lázni nebo chladit a opět prošlehat
Recepty na máslový krém, které by vám neměly ujít:
Výborný čokoládový máslový krém



Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena