Upéct velikonočního beránka je jen půl úspěchu. Ta druhá, často napínavější část, přichází při jeho vyklápění z formy. Stačí chvilka nepozornosti a místo hrdého velikonočního symbolu máme rozlomenou ruinu. Jak tomu předejít?
Základem úspěchu je pečlivě vymazaná a vysypaná forma. Nejlépe máslem (i ve všech záhybech) a následně hrubou moukou, případně strouhankou.
-> Jak upéct velikonočního beránka z třeného těsta
Po upečení necháme beránka ve formě alespoň 10–15 minut chladnout.
-> Velikonoční beránek: Jak na to, aby se podařil na výbornou?

A formou zacházíme opatrně. Pomůže, když ji položíme na vlhkou utěrku nebo s ní párkrát lehce klepneme o stůl. Pokud se beránek stále drží, opatrně uvolníme okraje nožem.
-> Jaké zvolit těsto na beránka?
Beránka vyklápíme na měkkou podložku – utěrku nebo pečicí papír. Až vychladne, ozdobíme ho mašlí a moučkovým cukrem – a nikdo nepozná, že to byl chvíli adrenalinový sport.
-> Jak vyklopit beránka z formy bez újmy
Recepty, které by vám neměly ujít:
Šlehačkový velikonoční beránek

Jemný beránek s kandovaným ovocem


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena