Kuchání ryb

Rybu položíme na prkénko břichem na pravou stranu. Přidržíme přes utěrku za ocas a pomocí ostrého špičatého nože nařízneme břicho od řitního otvoru až k hlavě. Pak rukou uvolníme vnitřnosti a opatrně vyjmeme. Dáváme pozor, abychom nepoškodili žlučník. Mlíčí, jikry a tuk oddělíme a ponecháme pro další zpracování v kuchyni. Pokud se stane, že žlučník praskne, rybu ihned pečlivě opláchneme silným proudem studené vody. Pokud maso zůstane nažloutlé a hořké, musíme je odříznout.

01.09.2006 -

Vilienka
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena