Sterilované nakládané okurky patří mezi nejoblíbenější domácí produkty. Když okurky zavaříme, přichází na řadu otázka: Kdy už se dají jíst? I když se může zdát, že jsou hotové hned po zavaření, jejich chuť se teprve vyvíjí a potřebuji uležet.
-> Jak rychle naložit a jíst kyselé okurky? Zkuste rychlokvašky, kvašáky a máčáky
Optimální doba, kdy jsou kyselé okurky uleželé, je 4 až 6 týdnů po zavaření. V této fázi už mají plně rozvinutou chuť, vyvážený poměr sladkosti a kyselosti a zároveň zůstávají křupavé.
Sterilované okurky skladujte ve tmě a chladu – ideální teplota je 8–15 °C (sklep nebo spíž). Vyhněte se skladování sterilovaných okurek na přímém slunečním světle – může urychlit rozklad některých složek a změnit barvu okurek.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena