Maso pořádně omyjeme. Oloupeme cibuli a česnek a očistíme si zeleninu. Zeleninu nakrájíme na kostičky.
Rozpálíme si hrnec, přidáme olej a vložíme zeleninu a cibuli. Osmahneme do hneda a vyjmeme. Pak na olej vložíme maso a kosti. Také je opražíme dohněda a pak je zalijeme vodou. Nejdříve je necháme přejít varem a pak je vaříme na mírném ohni. Během vaření sbíráme pěnu.
Do vývaru přidáme zeleninu, česnek, bobkový list, jalovec, pepř a tymián. Přikryjeme poklicí a vaříme dál.
Zhruba po hodině vyjmeme z vývaru maso, necháme jej vychladnout a nakrájíme je na malé kostičky.
Vývar osolíme, opepříme, přecedíme, přidáme nakrájené maso a znovu prohřejeme.
Podáváme s polotuhou šlehačkou.