Zvěřinový vývar

Silný zvěřinový vývar zdobený šlehačkou. Pokud chcete mít vývar ještě silnější, přidejte do něj i telecí kosti.


3.0298x
0

Ingredience

1 stroužekčesnek
3 lžíceolej
sůl
1 kscibule
100 gceler
snítkatymián
1 ksmrkev
1 kspetržel
125 gšlehačka
1 listbobkový list
mletý pepř
1 lžičkacelý pepř
750 gmaso z kostí ze zvěřiny
500 gtelecí nožičky
1 jalovec (bobule)

Postup přípravy

Maso pořádně omyjeme. Oloupeme cibuli a česnek a očistíme si zeleninu. Zeleninu nakrájíme na kostičky.


Rozpálíme si hrnec, přidáme olej a vložíme zeleninu a cibuli. Osmahneme do hneda a vyjmeme. Pak na olej vložíme maso a kosti. Také je opražíme dohněda a pak je zalijeme vodou. Nejdříve je necháme přejít varem a pak je vaříme na mírném ohni. Během vaření sbíráme pěnu.



Do vývaru přidáme zeleninu, česnek, bobkový list, jalovec, pepř a tymián. Přikryjeme poklicí a vaříme dál.


Zhruba po hodině vyjmeme z vývaru maso, necháme jej vychladnout a nakrájíme je na malé kostičky.



Vývar osolíme, opepříme, přecedíme, přidáme nakrájené maso a znovu prohřejeme.



Podáváme s polotuhou šlehačkou.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zvěřinový vývar

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.