Zvěřinový vývar

Silný zvěřinový vývar zdobený šlehačkou. Pokud chcete mít vývar ještě silnější, přidejte do něj i telecí kosti.


3.0298x
0

Postup přípravy

Maso pořádně omyjeme. Oloupeme cibuli a česnek a očistíme si zeleninu. Zeleninu nakrájíme na kostičky.


Rozpálíme si hrnec, přidáme olej a vložíme zeleninu a cibuli. Osmahneme do hneda a vyjmeme. Pak na olej vložíme maso a kosti. Také je opražíme dohněda a pak je zalijeme vodou. Nejdříve je necháme přejít varem a pak je vaříme na mírném ohni. Během vaření sbíráme pěnu.



Do vývaru přidáme zeleninu, česnek, bobkový list, jalovec, pepř a tymián. Přikryjeme poklicí a vaříme dál.


Zhruba po hodině vyjmeme z vývaru maso, necháme jej vychladnout a nakrájíme je na malé kostičky.



Vývar osolíme, opepříme, přecedíme, přidáme nakrájené maso a znovu prohřejeme.



Podáváme s polotuhou šlehačkou.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zvěřinový vývar

Zpět na recept