Zvěřinový vývar

Silný zvěřinový vývar zdobený šlehačkou. Pokud chcete mít vývar ještě silnější, přidejte do něj i telecí kosti.


3.0298x
0

Ingredience

1 stroužekčesnek
3 lžíceolej
sůl
1 kscibule
100 gceler
snítkatymián
1 ksmrkev
1 kspetržel
125 gšlehačka
1 listbobkový list
mletý pepř
1 lžičkacelý pepř
750 gmaso z kostí ze zvěřiny
500 gtelecí nožičky
1 bobule jalovce

Postup přípravy

Maso pořádně omyjeme. Oloupeme cibuli a česnek a očistíme si zeleninu. Zeleninu nakrájíme na kostičky.

Rozpálíme si hrnec, přidáme olej a vložíme zeleninu a cibuli. Osmahneme do hneda a vyjmeme. Pak na olej vložíme maso a kosti. Také je opražíme dohněda a pak je zalijeme vodou. Nejdříve je necháme přejít varem a pak je vaříme na mírném ohni. Během vaření sbíráme pěnu.

Do vývaru přidáme zeleninu, česnek, bobkový list, jalovec, pepř a tymián. Přikryjeme poklicí a vaříme dál.

Zhruba po hodině vyjmeme z vývaru maso, necháme jej vychladnout a nakrájíme je na malé kostičky.

Vývar osolíme, opepříme, přecedíme, přidáme nakrájené maso a znovu prohřejeme.

Podáváme s polotuhou šlehačkou.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zvěřinový vývar

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena