Zvěřinový krém

Recept na báječný zvěřinový krém.


5.02x
160 min

Ingredience

10 dkgmáslo
30 dkgcibule
1.5 dlsmetana
2 dlčervené víno
15 dkghladká mouka
40 dkgkořenová zelenina
75 dkgdančí kosti

podle chuti

sůl
tymián
divoké koření
celerová nať

Postup přípravy

Daňčí kloubové kosti a ořez opereme a zblanšírujeme. Kosti, ořez, očištěnou zeleninu, koření a sůl vložíme do studené vody a pozvolna vaříme nejméně 6 hodin. Ke konci vaření přidáme červené víno a celerovou nať. Vývar scedíme a dalším vařením množství zredukujeme na polovinu. Z másla a hladké mouky si v kastrolu připravíme světlou jíšku. Vývar s jíškou smícháme a důkladně provaříme. Polévku zjemníme smetanou, přidáme lístky tymiánu a podle potřeby osolíme. Těsně před podávání můžeme do zvěřinového krému vložit restované kousky daňčího masa s kapkou portského vína nebo madeiry. Zvěřinový krém podáváme teplý.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zvěřinový krém

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena