Zvěřinový krém

Recept na báječný zvěřinový krém.


5.02x
160 min

Postup přípravy

Daňčí kloubové kosti a ořez opereme a zblanšírujeme. Kosti, ořez, očištěnou zeleninu, koření a sůl vložíme do studené vody a pozvolna vaříme nejméně 6 hodin. Ke konci vaření přidáme červené víno a celerovou nať. Vývar scedíme a dalším vařením množství zredukujeme na polovinu.

Z másla a hladké mouky si v kastrolu připravíme světlou jíšku. Vývar s jíškou smícháme a důkladně provaříme. Polévku zjemníme smetanou, přidáme lístky tymiánu a podle potřeby osolíme. Těsně před podávání můžeme do zvěřinového krému vložit restované kousky daňčího masa s kapkou portského vína nebo madeiry.

Zvěřinový krém podáváme teplý.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zvěřinový krém

Zpět na recept