Špek nakrájíme na kostičky. Cibule a česnek očistíme. Cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme a utřeme. Zvěřinu podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozpálíme sádlo. Vsypeme špek a necháme jej zesklovatět. Přidáme cibuli a společně smažíme dozlatova. Pak přidáme maso, česnek a osmahneme, aby se maso zatáhlo. Základ osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Pak je podlijeme vínem a dusíme. Zatím si očistíme brambory s houbami a nakrájíme je na kousky. Když je maso téměř měkké, zasypeme je kousky hub a brambor, a dusíme až doměkka. Rajčata nakrojíme, spaříme, zchladíme a oloupeme. Zbavíme je peciček, nakrájíme na kousky a přidáme do zvěřinového guláše. Vše ještě jednou krátce povaříme, nakonec dáme majoránku podle chuti. Hotový zvěřinový guláš s brambory podáváme horký a s čerstvým pečivem.
Masopustní hodování: Zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů
Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.

Jak na to: Grilování mletého masa a zvěřiny
Míchané maso nebo mleté směsi jsou velmi oblíbené pro grilování. U nás možná méně využívané, ale v zahraničí se s nimi setkáváte hodně často. Vyzkoušejte tedy i vy, pokud jste tak ještě neučinili.

Autor:Staňa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena