Žurek s klobáskou

Polský žurek s klobáskou, velice dobrá kyselá polská polévka s dodatkem vajíček a vařených brambor.


4.340x
60 min

Postup přípravy

Cibulku a česnek obereme a pokrájíme na čtvrtky. Hřiby umyjeme a namočíme v 1/4 skleničky vody. Klobásku omyjeme a lehce nařízneme. Bůček pokrájíme na kostičky.

Do hrnce vlijeme 3 sklenky vody, zavaříme ji a přidáme pokrájené hřiby, cibulku a česnek. Lehce posolíme. Potom přidáme klobásku a polovinu bůčku. Vše povaříme 30 - 40 minut na malém ohni. Po 20 minutách dodáme vegetu, bobkový list, anglické koření a pepř.

Uvařenou klobásku vyndáme, prokrojíme a vložíme zpět do polévky. Potom dodáme Zákvas na polský žurek, majoránku a ještě chvilku povaříme. Hotovou polévku odstavíme a přidáme smetanu.

Druhou půlku bůčku osmahneme na pánvičce. Na talíř dáme pokrájené vejce a brambory (mohou být zbylé brambory ze včerejška) a bůček. Vše potom zalijeme hotovým žurkem.

TIP: My si doma do polévky dodáváme strouhaný křen. Místo brambor dodáváme také sušený chleba.
user-icon

autor Lentylka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žurek s klobáskou

Zpět na recept