Žurek s klobáskou

Polský žurek s klobáskou, velice dobrá kyselá polská polévka s dodatkem vajíček a vařených brambor.


4.340x
60 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 lžičkymajoránka
1 kscibule
1 lžičkavegeta
1 listbobkový list
10 dkguzený bůček
10 dkgsušené houby
mletý černý pepř
0.5 sklenkyhustá zakysaná smetana
2 sklenicezákvas
30 dkgbílá klobása
2-3 kuličkyanglické koření

podle chuti

sůl
strouhaný křen

podle potřeby

brambory vařené
2 ksvejce natvrdo

Postup přípravy

Cibulku a česnek obereme a pokrájíme na čtvrtky. Hřiby umyjeme a namočíme v 1/4 skleničky vody. Klobásku omyjeme a lehce nařízneme. Bůček pokrájíme na kostičky. Do hrnce vlijeme 3 sklenky vody, zavaříme ji a přidáme pokrájené hřiby, cibulku a česnek. Lehce posolíme. Potom přidáme klobásku a polovinu bůčku. Vše povaříme 30 - 40 minut na malém ohni. Po 20 minutách dodáme vegetu, bobkový list, anglické koření a pepř. Uvařenou klobásku vyndáme, prokrojíme a vložíme zpět do polévky. Potom dodáme Zákvas na polský žurek, majoránku a ještě chvilku povaříme. Hotovou polévku odstavíme a přidáme smetanu. Druhou půlku bůčku osmahneme na pánvičce. Na talíř dáme pokrájené vejce a brambory (mohou být zbylé brambory ze včerejška) a bůček. Vše potom zalijeme hotovým žurkem. TIP: My si doma do polévky dodáváme strouhaný křen. Místo brambor dodáváme také sušený chleba.
user-icon

autor Lentylka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Žurek s klobáskou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z polské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena