Zákvas na polský žurek

Rychlý zákvas na polskou polévku.


3.813x
0

Postup přípravy

Česnek obereme a každý stroužek rozkrojíme na čtvrtky.

Mouku vsypeme do kamenného hrnce nebo skleněné nádoby, zalijeme 2 sklenkami teplé vody, zamícháme, přidáme kousek kůrky ze starého chleba a česnek. Přikryjeme 2 vrstvami složené látky a postavíme na teplé místo na 4 - 5 dní.

Žurek je nakyslý, když má příjemnou, charakteristickou vůni a kyselou chuť. Jestli se na povrchu zákvasu utvoří kožíšek z plísně, je třeba ho odstranit.
user-icon

autor Lentylka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zákvas na polský žurek

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Polská