Zuppa Inglese

Nepečené moučníky patří k oblíbeným pochoutkám nejen v létě, připravit si je můžete kdykoli. Třeba tento se šlehačkou.


3.25x
35 min

Postup přípravy

Mouku promícháme v míse s trochou mléka. Vejce ušleháme s cukrem a strouhanou citronovou kůrou, přidáme muškátový oříšek a dolijeme zbytek mléka. Tuto směs smícháme v hlubší pánvi s kukuřičnou směsí a na mírném ohni mícháme, dokud hmota nezhoustne a nezačne se vařit. Vaříme asi jednu minutu a poté necháme přikryté pečícím papírem vychladnout. Připravíme si skleněné poháry. Na dno poháru položíme polovinu cukrářských piškotů a pokapeme je amaretem, pokryjeme částí omytých jahod, na ně nalijeme vrstvu hotového krému a vše opakujeme. Na vrch dáme jako poslední vrstvu krém a necháme úplně vychladnout. Zuppa Inglese zdobíme šlehačkou a jahodami. Podáváme vychlazené.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zuppa Inglese

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena