Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku omyjeme a usekáme. Tavený sýr nakrájíme na malé kousky.
Omáčka: Na másle zvolna necháme zpěnit cibulku a přidáme nakrájený tavený sýr. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Potom směs ochutíme kari kořením, pepřem a zalijeme smetanou. Podle potřeby můžeme omáčku zahustit malým množství solamylu, který rozpustíme ve lžíci vody nebo naopak zředit smetanou. Nakonec vmícháme usekanou petrželku a dochutíme solí. Kari omáčku uchováme na teple.
V hlubší pánvi přivedeme k varu osolenou a octem okyselenou vodu. Pomocí naběračky do ní vložíme rozklepnutá vejce a za mírného probublávání tekutiny, vaříme asi 4 minuty. Vejce vyjmeme a necháme okapat.
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a rozdělíme na talíře. Přidáme ztracená vejce. Na porci počítáme 2 kusy. Obložíme čerstvou zeleninou a vše zalijeme kari omáčkou.
Ztracená vejce s bramborem a kari omáčkou podáváme teplá a posypaná bylinkami.