Žravá buchta

Rychlá buchta, po které se jen zapráší.


4.537x
35 min
9×

Ingredience

těsto

0.5 hrnkuolej
2 ksvejce
0.5 hrnkumléko
1 hrnekcukr moučka
1.5 hrnkupolohrubá mouka
1 kskypřící prášek do pečiva

krém

1 kelímekkysaná smetana
1 kelímeksmetana ke šlehání
1 plechovkamandarinkový kompot
1 balíčekvanilkový pudink bez vaření

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Hrnek moučkového cukru rozšleháme s celými vejci do pěny. Přidáme půl hrnku oleje, polohrubou mouku, mléko, prášek do pečiva a to vše spojíme v hladké těsto. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme zhruba 20 - 25 minut. Mezitím si připravíme krém. V misce smícháme kysanou smetanu, šlehačku, mandarinkový kompot i se šťávou a nevařený pudinkový prášek Olé od Dr. Oetkera s vanilkovou příchutí. To vše jen pod pokličkou protřepeme. Na lehce vychladlý korpus krém rovnoměrně naneseme a necháme zatuhnout. Žravou buchtu pak už jen nakrájíme a podáváme. Na recept můžeme použít i chuťové jiné kompoty.
user-icon

autor čáčulka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žravá buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena