Žravá buchta

Rychlá buchta, po které se jen zapráší.


4.537x
35 min
9×

Postup přípravy

Hrnek moučkového cukru rozšleháme s celými vejci do pěny. Přidáme půl hrnku oleje, polohrubou mouku, mléko, prášek do pečiva a to vše spojíme v hladké těsto.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme zhruba 20 - 25 minut.

Mezitím si připravíme krém. V misce smícháme kysanou smetanu, šlehačku, mandarinkový kompot i se šťávou a nevařený pudinkový prášek Olé od Dr. Oetkera s vanilkovou příchutí. To vše jen pod pokličkou protřepeme.

Na lehce vychladlý korpus krém rovnoměrně naneseme a necháme zatuhnout.

Žravou buchtu pak už jen nakrájíme a podáváme.

Na recept můžeme použít i chuťové jiné kompoty.
user-icon

autor čáčulka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žravá buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká