Žralok v marinádě

Recept na žraloka v bylinkové marinádě.


4.029x
20 min
4×

Postup přípravy

Porce žraloka omyjeme a naložíme na 4 hodiny do mléka, odbouráme tak případnou nahořklou chuť.

Žraloka mírně osolíme.

Připravíme si marinádu. Z půlky citronu vymačkáme šťávu a promícháme ji s nasekanou petrželkou, oreganem, bazalkou, rozpuštěným máslem a sójovou omáčkou.

Porce žraloka potřeme z obou stran marinádou a necháme odležet 2 hodiny.

Pánev rozpálíme a marinovaného žraloka osmahneme z obou stran. Často obracíme, maso je měkkoučké a připravené ke konzumaci za 10 minut.

Žraloka v marinádě podáváme s bramborovou přílohou, hodí se hranolky, krokety, pečené brambory apod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žralok v marinádě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní