Žralok na citronu

Mořské ryby jsou velmi chutnou záležitostí, snadné k přípravě a dietnějšímu stravování. Recept je opravdu jednoduchý.


4.351x
35 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 sklenkavoda
2 kscitron
4 lžíceolivový olej
4 plátkyžralok

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Jeden bio velký citron nastrouháme, jen žlutou část. Oba dva citrony vymačkáme. Rozmrazené žraločí plátky velmi dobře opláchneme, očistíme, pokud je potřeba, a osušíme. Do pánve už s rozehřátým olejem vhodíme celý stroužek česneku a po opečení ho odebereme. Do oleje vložíme rybí kusy a z obou stran je zprudka opečeme. Teplotu snížíme, přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu promíchanou s vodou. Necháme vařit 10 až 15 minut za občasného obracení. Žraloka položíme na talíře a posypeme kůrou z nastrouhaného citronu. Žralok na citronu se podává teplý a jako přílohu zvolíme třeba hranolky.
user-icon

autor Samman

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Žralok na citronu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena