Vaření.czReceptyZnojemský guláš vařený v papiňáku

Znojemský guláš vařený v papiňáku

Velmi rychlá příprava vynikajícího guláše. Když se vše povede, je to guláš 1. třídy.


5.015x
60 min
2×

Ingredience

2 kscibule
0.5 lžičkykmín
1 lžícehořčice
0.3 lžičkymletý pepř
0.5 ksčervená paprika
500 ghovězí maso
2 lžíceolej nebo sádlo
2 kssterilované okurky
0.5 kostkyhovězí bujon
1 lžícemletá sladká paprika
0.3 lžičkymletá pálivá paprika

Postup přípravy

Maso pokrájíme na menší kousky, trochu je rozklepneme. Cibulku nakrájenou nadrobno v hrnci pouze zpěníme, použijeme olej nebo sádlo. Přidáme sladkou papriku, dáváme pozor, ať se nepřipálí (zhořkne). Přidáme maso a za stálého míchání podusíme. Podlijeme trochou vody a osolíme, opepříme, okmínujeme. Kdo má rád ostřejší, přidá podle chuti pálivou papriku. Dolijeme přiměřeně vodu, přidáme bujonovou kostku a hořčici. Hrnec uzavřeme a vaříme asi 45 - 50 minut. Po otevření hrnce zahustíme světlou jíškou z hladké mouky. Přidáme na kostičky nakrájené sterilované okurky a maličko ještě povaříme. Na talíři ozdobíme znojemský guláš vařený v papiňáku kousky cibule, popřípadě červenou paprikou. Podáváme s knedlíkem nebo s houskou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Znojemský guláš vařený v papiňáku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena