Maso pokrájíme na menší kousky, trochu je rozklepneme.
Cibulku nakrájenou nadrobno v hrnci pouze zpěníme, použijeme olej nebo sádlo. Přidáme sladkou papriku, dáváme pozor, ať se nepřipálí (zhořkne). Přidáme maso a za stálého míchání podusíme. Podlijeme trochou vody a osolíme, opepříme, okmínujeme. Kdo má rád ostřejší, přidá podle chuti pálivou papriku. Dolijeme přiměřeně vodu, přidáme bujonovou kostku a hořčici. Hrnec uzavřeme a vaříme asi 45 - 50 minut. Po otevření hrnce zahustíme světlou jíškou z hladké mouky. Přidáme na kostičky nakrájené sterilované okurky a maličko ještě povaříme.
Na talíři ozdobíme znojemský guláš vařený v papiňáku kousky cibule,
popřípadě červenou paprikou. Podáváme s knedlíkem nebo s houskou.