Znojemský guláš vařený v papiňáku

Velmi rychlá příprava vynikajícího guláše. Když se vše povede, je to guláš 1. třídy.


5.015x
60 min
2×

Postup přípravy

Maso pokrájíme na menší kousky, trochu je rozklepneme.

Cibulku nakrájenou nadrobno v hrnci pouze zpěníme, použijeme olej nebo sádlo. Přidáme sladkou papriku, dáváme pozor, ať se nepřipálí (zhořkne). Přidáme maso a za stálého míchání podusíme. Podlijeme trochou vody a osolíme, opepříme, okmínujeme. Kdo má rád ostřejší, přidá podle chuti pálivou papriku. Dolijeme přiměřeně vodu, přidáme bujonovou kostku a hořčici. Hrnec uzavřeme a vaříme asi 45 - 50 minut. Po otevření hrnce zahustíme světlou jíškou z hladké mouky. Přidáme na kostičky nakrájené sterilované okurky a maličko ještě povaříme.

Na talíři ozdobíme znojemský guláš vařený v papiňáku kousky cibule,
popřípadě červenou paprikou. Podáváme s knedlíkem nebo s houskou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Znojemský guláš vařený v papiňáku

Zpět na recept