Středně velké cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na sádle osmahneme cibulku do hněda, přidáme na kostky nakrájené maso a pěkně zaprášíme pepřem a paprikou. Prosmahneme a postupujeme rychle, aby nám paprika nezhořkla. Opatrně osolíme, přidáme hořčici, na kostky nasekané okurky, promícháme a zalijeme 1,5 l vody. Do omáčky přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a 1 dl nálevu z okurek. Znojemský guláš na mírném plameni dusíme pod pokličkou do změknutí masa cca 1,5 hodiny, občas promícháme. Na konci omáčku zahustíme solamylem (cca 4 lžičky) rozpuštěným v troše vody a podle chuti dosolíme. Znojemský guláš podle Tondy podáváme s houskovým knedlíkem.
Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů
Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.

Autor:Antonín Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena