Zmrzlinový smetanový dort

Zmrzlinový dort z mascarpone, šlehačky a sušenkového základu, zdobený mandarinkovým kompotem a strouhanou čokoládou.


4.825x
160 min

Postup přípravy

Sušenky rozdrtíme nebo umeleme na strouhanku a spojíme se změklým máslem v těsto. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a na její dno rukama těsto rozprostřeme.

Sýr mascarpone prošleháme s citronovou šťávou, moučkovým a vanilkovým cukrem. Smetanu ušleháme do tuha a vmícháme do připravené směsi mascarpone. Směs přendáme na sušenkové těsto do dortové formy a necháme zmrznout.

Mandarinkový kompot necháme okapat a čokoládu nastrouháme na hoblinky.

Hodinu před podáváním dort vyjmeme z mrazáku. Uvolníme z formy a ozobíme mandarinkami, strouhanou čokoládou a naporcujeme.

Zmrzlinový smetanový dort můžeme prokládat a zdobit nejrůznějším ovocem podle vlastní obliby.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zmrzlinový smetanový dort

Zpět na recept