Žlutý velikonoční tvaroh

V mléce uvařená vejce s cukrem a vanilkou, vhodná k uzené vařené šunce a jiným uzeným masům jako příloha.


3.966x
30 min

Postup přípravy

Mléko ohříváme spolu s vanilkovým cukrem, cukrem a špetkou soli. Promícháme.

Vložíme rozbitá celá vajíčka a velmi jemně vidličkou oddělíme žloutky tak, aby se roztekly. Směs vaříme na mírném ohni do konce. Po dosažení varu do tvarohové podoby celou směs přelijeme do čisté záclonoviny o rozměru cca 50 x 50 cm. Nití záclonovinu zavážeme nad hmotou a pověsíme na odkapání na 2 hodiny. Čím hrubší záclonový reliéf, tím bude náš bochánek hezčí.

Poté žlutý velikonoční tvaroh vyndáme ze záclonoviny a necháme vychladnout v ledničce.
user-icon

autor Laco-Hasan


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žlutý velikonoční tvaroh

Zpět na recept