Na těsto si utřeme vařené žloutky, cukr a máslo nebo tuk na pečení do hladké pěny. Přidáme po částech hladkou mouku a znovu dobře spojíme.
Těstem plníme formičky na rohlíčky a pečeme při střední teplotě v předehřáté troubě. Pokud se ve středu rohlíčky nepropadají, jsou upečené. Klasicky je po chvilce vyndáme z formiček.
Vejce, cukr a kakao šleháme v parní lázni na krém. Potom přidáme máslo, důkladně promícháme a necháme zchladnout. Rohlíčky po vychladnutí slepujeme připraveným krémem. Hotové rohlíčky postříkáme rozpuštěnou čokoládou. Samozřejmě si základní dávky surovin můžeme snížit podle potřeby, například na polovinu.
Žloutkové rohlíčky s nugátovým krémem servírujeme k různým slavnostním příležitostem.