Připravte si doma oblíbený zákusek ke kávě. Jako od pravé cukrářky.
Hodnocení
4.6
/ 5 (49x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
9x
Ingredience
Poleva
Olej2 kapky
Rum1 lžíce
Cukr moučka150 g
Citronová šťáva1 lžíce
Horká voda1 lžíce
Krém
Vejce1 ks
Mléko300 ml
Smetana250 ml
Cukr moučka1 lžíce
Vanilkový pudink1 ks
Ztužovač šlehačky1 ks
Těsto
Listové těsto500 g
Postup přípravy
Těsto vyválíme na sílu 4 mm a 10 cm široké pruhy. Důležité je mít sudý počet pruhů.
Pruhy těsta přendáme na plech, propícháme vidličkou a upečeme dorůžova. Upečené pláty necháme vychladit.
Během pečení si připravíme krém. Mléko svaříme s cukrem. Vlijeme pudink rozmíchaný v troše mléka a už jen krátce povaříme, aby pudink zhoustl. Pudink necháme za stálého míchání vychladnout, klidně i ve vodní lázni.
Smetanu ušleháme se ztužovačem a cukrem a vzniklou hmotu lehce vmícháme do vychladlého pudinku.
Jednu polovinu upečených korpusů potřeme krémem. Druhou polovinu rozkrájíme na díly a poklademe je na potřené korpusy. Vše necháme ztuhnout.
Po ztuhnutí podle nich dokrájíme spodní díly.
Cukr zalijeme horkou vodou, přidáme ostatní suroviny a mícháme dohladka. Povrch řezů pokapeme polevou.
Žloutkové řezy s polevou necháme ztuhnout, podle potřeby uležet a můžeme servírovat.
Zajímavé komentáře
Re: Žloutkové řezy
Re: a vejce zmizelo kam?
žloutkové řezy