Žloutkové řezy s polevou

Připravte si doma oblíbený zákusek ke kávě. Jako od pravé cukrářky.


4.548x
60 min
8×

Ingredience

poleva

2 kapkyolej
1 lžícerum
150 gcukr moučka
1 lžícecitronová šťáva
1 lžícehorká voda

krém

1 ksvejce
300 mlmléko
250 mlsmetana
1 lžícecukr moučka
1 ksvanilkový pudink
1 ksztužovač šlehačky

těsto

500 glistové těsto

Postup přípravy

Těsto vyválíme na sílu 4 mm a 10 cm široké pruhy. Důležité je mít sudý počet pruhů. Pruhy těsta přendáme na plech, propícháme vidličkou a upečeme dorůžova. Upečené pláty necháme vychladit. Během pečení si připravíme krém. Mléko svaříme s cukrem. Vlijeme pudink rozmíchaný v troše mléka a už jen krátce povaříme, aby pudink zhoustl. Pudink necháme za stálého míchání vychladnout, klidně i ve vodní lázni. Smetanu ušleháme se ztužovačem a cukrem a vzniklou hmotu lehce vmícháme do vychladlého pudinku. Jednu polovinu upečených korpusů potřeme krémem. Druhou polovinu rozkrájíme na díly a poklademe je na potřené korpusy. Vše necháme ztuhnout. Po ztuhnutí podle nich dokrájíme spodní díly. Cukr zalijeme horkou vodou, přidáme ostatní suroviny a mícháme dohladka. Povrch řezů pokapeme polevou. Žloutkové řezy s polevou necháme ztuhnout, podle potřeby uležet a můžeme servírovat.
user-icon

autor laura


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žloutkové řezy s polevou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena