Vaření.czReceptyŽížalky v jablečné omáčce

Žížalky v jablečné omáčce

Recept na nudličky nakrájené maso ve smetanové jablečné omáčce s křenem.


3.89x
45 min

Postup přípravy

Vepřové nebo kuřecí maso očistíme a nakrájíme na dlouhé nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Jablka a bramboru také očistíme a nastrouháme najemno. Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a cibuli restujeme dozlatova. Přidáme maso, zprudka je osmahneme a podlijeme vodou. Potom přidáme jablka s bramborem. Žížalky v jablečné omáčce na mírném ohni dusíme pod pokličkou a za občasného míchání asi 20 minut. Po té přidáme mléko, pro gurmety smetanu, a lžičku křenexu podle chuti. Žížalky v jablečné omáčce podáváme s vařenými brambory.
user-icon

autor SouthDruid


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žížalky v jablečné omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena