Živáňská je obřad a každý, kdo ji dělá má svoje kořenící tajemství. Někdy se do marinády lije červené víno.
Hodnocení
3.0
/ 5 (634x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
- -
olej
- -
sůl
3 ks
cibule
200 g
játra
2 ks
paprika
- -
mletý pepř
200 g
anglická slanina
- -
grilovací koření
200 g
vepřová pečeně
200 g
svíčková pečeně
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, okořeníme, vložíme do mísy, zalijeme olejem, promícháme a necháme v klidu odležet několik hodin. Potom maso střídavě s plátky jater, slaniny a cibule a papriky napichujeme na velkou jehlu. V přírodě rožníme nad sálajícími uhlíky. Během rožnění potíráme zbylým olejem. Podáváme s chlebem, bramborami nebo sterilovanou zeleninou.